4 minuten leestijd (860 woorden)

Actief weekend bij Dom-toernooi in Utrecht

Afgelopen weekend was het weer een gezellig schermweekend waarin we zowel op zaterdag als op zondag actief waren in het wedstrijdcircuit.

Op zaterdag was En Cavant vertegenwoordigt met een degen- en een floretequipe.
Er werden op ieder wapen 5 ontmoetingen geschermd
Het equipe van floret bestond de 1e & 2e wedstrijd uit: Nikki de Ridder, Koen Man (gast-equiper van vriendenvereniging SV Treville uit Amstelveen) & Martijn de Haas.
Het equipe van degen bestond de 1e & 2e wedstrijd uit: Rick Spiegelenburg, Leo de Haas & Mees de Vries. De andere 3 wedstrijden wisselden Martijn & Mees van team.

Het floretequipe beet het spits af en wist de eerste ontmoeting in een mooie spannende ontmoeting tegen een groep heren uit Duitsland met 45-41 winst binnen te slepen. De laatste wedstrijd keken ze nog tegen een achterstand aan van 40-35, maar Martijn wist het spel van de Duitse tegenstander goed te lezen en kreeg zelf maar 1 treffer tegen. Een mooie teamprestatie aan het begin van de lange dag. Na een lange pauze van een uur was het voor floret de beurt om wederom tegen een Duits team (dit keer dames) de strijd aan te gaan. Deze dames waren iets minder ervaren en dat was ook merkbaar in de spanning van de wedstrijd. De wedstrijd werd vrij makkelijk gewonnen met 45-17.
De derde ontmoeting was tegen een sterk team uit Amsterdam (zij wonnen later het toernooi). Lang heeft het equipe daar tegenstand kunnen bieden, echter ging de wedstrijd toch helaas verloren met 37-45. De vierde ontmoeting was weer een internationale tegenstander met een Chinees, Fransoos & Nederlands. Het resultaat was iets teleurstellend met 35-45, waar een eventuele overwinning ook mogelijk was. De laatste ontmoeting was tegen een ander Amsterdams team met 2 jonge schermers en een oudere ervaren kracht. De geest was uit de fles bij het team en ook deze wedstrijd ging verloren met 21-45.

 Tegelijkertijd ging het degenequipe van start en die begon gelijk sterk tegen het team van de Vrijbuiters met o.a. Bert de Groot en zoon Joep de Groot. Het werd een hete wedstrijd waar de gemoederen toch aardig opliepen. In het begin was de spanning om te snijden en dit gaf dan ook de sfeer die hoort bij een equipe-ontmoeting. Helaas liet de tegenstander zich emotioneel zo gaan dat ook ons equipe hierdoor beïnvloed werd. Helaas ging de wedstrijd ook verloren 36-45 maar het was zeker goed spel wat vooral Rick liet zien als laatste schermer.

De 2e ontmoeting was er eentje waar het team weinig grip op kon krijgen en deze ging dan ook vrij snel verloren met 23-45.
De derde ontmoeting was ook tegen een Duits damesteam (net als het floretequipe) en deze wedstrijd ging gemakkelijk gewonnen met 45-26. Een goede opsteker om zo'n succes wedstrijd te spelen. De wedstrijd die daarop volgde bleven de schermers in de flow en tegen het 2e team van de Vrijbuiters werd wederom gewonnen, nu met 45-42. Ook voor het degenteam was de laatste wedstrijd er één om snel te vergeten. Tegen een sterk team werd hier snel verloren met 23-45.
Met een tevreden maar ook zeer vermoeid gevoel gingen de 2 teams naar huis. Wat is het leuk om te zien dat het met iedereen elke wedstrijd net weer een stapje beter gaat.

Zondag was het de beurt aan Nikki & Martijn om tijdens het individuele toernooi een poging te wagen daar weer een goed resultaat neer te zetten.

Nikki was in een deelnemersveld van 14 dames ingedeeld in een leuke poule waarin ze goed kon laten zien of ze zich weer verder ontwikkeld had. De eerste wedstrijd in de poule ging meteen gewonnen met 5-3. Daarna gingen de wedstrijden in de poule helaas verloren maar het spel is zoveel malen beter dan de vorige keren. Goed om te zien dat de ontwikkeling echt met stappen vooruit gaat. De tegenstander in de eliminatie was een bekende linkshandige uit de voorronde. Na wat tips was het getoonde spel goed alleen ontbrak het in het feit dat de punten nog uitbleven (net ongeldig of net mis gestoken). De wedstrijd ging verloren met 5-15. Nikki haar enkel is altijd al gevoelig en tijdens de laatste actie verstuikte ze haar enkel, waardoor de EHBO er aan te pas moest komen om er een drukverband om heen te doen…Ondanks dat was het doel om geen laatste te worden en dat doel is in ieder geval bereikt. 

 Martijn begon heel goed in de poule en wist al zijn partijen te winnen. Daarmee kwam Martijn als 2e geplaatst na de voorronde en was de eerste ronde vrijgesteld. In de volgende ronde mocht Martijn het opnemen tegen Koen Walet, een jonge talentvolle schermer. Martijn wist deze partij te winnen met 9-15. De volgende ronde was er een van een zwaarder kaliber. Julian Fens maakt onderdeel uit van de floretselectie maar wel met de schermstijl die Martijn goed ligt. Martijn kwam vroeg achter in de wedstrijd (2-8), wist nog wel goed terug te komen tot 8-10 maar moest zijn meerdere helaas erkennen in Julian met 11-15. Hiermee eindigt Martijn op een mooie 5e plaats in een deelnemersveld van 28 schermers en na de dag ervoor veel equipe-ontmoetingen geschermd te hebben. Een goed resultaat 2 weken voor het NK.

NK Senioren
Leo bij Autofactor Open in Den Bosch
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zaterdag 23 oktober 2021

Meest gelezen

24 april 2018
936 Hits
24 november 2018
885 Hits

Contact SV En Cavant

Bezoekadres:
Jan van Egmondstraat 16, Purmerend
 
Telefoon: 06-48690978
 

Volg ons

            

 
© 2015 - 2021 SV En Cavant - Alle rechten voorbehouden. Ontwerp: PeterSwebsites