2 minuten leestijd (455 woorden)

Het 47e Wapen van Vlagtwedde

Voor het 47e jaar werd het alom bekende Wapen van Vlagtwedde georganiseerd. Dit jaar waren wij met 5 schermers en 1 scheidsrechter aanwezig bij dit altijd gezellige en grote florettoernooi waar ook altijd buitenlandse schermers aanwezig zijn, waaronder Denen & Duitsers.

Op zaterdag mochten Edgar, Marco, Nikki & Martijn bij de senioren aan de slag. Edgar heeft lange tijd niet getraind maar ging heel sterk uit de startblokken. Na de voorronde zelfs als best geplaatste van de club met een 14e plaats. Toen kwam de wedstrijd tegen Floris Nonhebel waar hij ook bij voor kwam. Echter werd toen het gemis aan wedstrijdritme en conditie hem fataal en ging de wedstrijd helaas verloren met 12-15. Een 17e plaats was zijn eindstation.

Marco speelde voor het eerst een florettoernooi. Hij werd direct in een sterke poule ingedeeld en de 2e poule was bijna dezelfde. Door de twee zware voorrondes kwam hij op het tableau tegen de uiteindelijke winnaar Matthijs Rohlfs. Marco wist een punt te behalen! Wat op zich al een prestatie is tegen Matthijs aangezien die het toernooi wist te winnen zonder al teveel moeite.

Martijn begon heel voortvarend en wist in de 1e poule 3 van de 4 wedstrijden te winnen. De 2e poule was het precies omgekeerd. Dit zorgde dat hij op de 17e plaats na de voorronde geplaatst was. In de 1e eliminatie moest hij het opnemen tegen Milo Ertola uit Italië die als 16e geplaatst was. Martijn wist deze partij te winnen met 15-11. De partij daarna was tegen de als 1e geplaatste Quincy Dualeh. Een hele fitte en snelle schermer en Martijn moest zijn meerdere in hem herkennen 5-15.

Nikki speelde bij de dames mee en begon voorzichtig gezien de blessure aan haar elleboog die zij sinds de vakantie heeft opgelopen. Ze kwam steeds beter in haar spel. Uiteindelijk stond zij als 5e geplaatst en mocht het in de eliminatie opnemen tegen Pingo Almada. In de poule had ze beide wedstrijden gewonnen en het ging nu ook gelijk op. Het vervelende van deze tegenstander is dat zij allerlei gekke bewegingen maakt die niet allemaal gerechtvaardigd zijn. Dat maakt het een lastige wedstrijd. De scheidsrechter was helaas niet kundig genoeg om de tegenstander te bestraffen en dit heeft helaas ervoor gezorgd dat de wedstrijd met 11-15 is geëindigd. Een wijze maar dure les voor Nikki, die bij winst een medaille mee naar huis kon nemen.

Zondag mocht Cas bij de kuikens aan de bak. Vol enthousiasme en motivatie ging hij aan het werk en het gaat steeds stap voor stap beter. Ook leuk om dat te horen van zijn tegenstanders! Het ging zelfs zo goed dat Cas een derde plaats weet te behalen!! Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk om een trots gezicht op het podium te hebben staan. 

Estec Tournament Noordwijk
4e Ferrum Vetum in Utrecht
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
donderdag 09 december 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://encavant.nl/

Meest gelezen

24 april 2018
962 Hits
24 november 2018
913 Hits

Contact SV En Cavant

Bezoekadres:
Jan van Egmondstraat 16, Purmerend
 
Telefoon: 06-48690978
 

Volg ons

            

 
© 2015 - 2021 SV En Cavant - Alle rechten voorbehouden. Ontwerp: PeterSwebsites