1 minuten leestijd (251 woorden)

Leo succesvol tijdens Ferrum Vetum in Arnhem

Afgelopen zaterdag was Schermvereniging En Cavant weer actief in het wedstrijdciruit. Voor een kleine club zijn we toch wel bijna ieder weekend ergens te vinden.
Dit keer was het weer de beurt aan Leo de Haas. Hij trad aan bij het Ferrum Vetum in Arnhem. Een toernooi waarbij centraal staat om zoveel mogelijk wedstrijden te schermen. Dat is precies wat Leo nodig heeft. Lekker uren maken zodat hij het wedstrijd gevoel gaat krijgen en iedere keer de kans krijgt om, de punten waar hij zich op kan richten, te verbeteren.
Hier heeft hij dan ook goed gebruik van gemaakt. Allereerst in de poule kwam naar voren dat hij steeds te laat was met zijn arm. Na overleg met zichzelf en met Martijn was dat slechts het enige punt waar hij op hoefde te letten tijdens de volgende punten.
De volgende 'ronde' was namelijk een B-poule waar hij samen met nog 16 andere schermers aantrad. Het werd een 'poule unique', wat betekent dat je iedere tegenstander in die poule ontmoet. Oftewel Leo kreeg de kans om 16 partijen te schermen in een middag. Goed voor het gevoel en het wedstrijdritme.
Leo wist zich goed te concentreren op de verbeterpunten en met als gevolg dat hij 4 wedstrijden wist te winnen. Een goede prestatie, wetende dat hij hiervoor op toernooien nog geen winstpartij achter zijn naam mocht schrijven.

Al met al dus een mooi toernooi om ervaring op te doen en dingen uit te proberen. Zeker voor herhaling vatbaar en de winstpartijen smaakte bij Leo absoluut naar meer. 

Actief weekend voor SV En Cavant
Martijn haalt FIE-licentie in Rusland
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
woensdag 19 januari 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://encavant.nl/

Meest gelezen

24 april 2018
997 Hits
24 november 2018
949 Hits

Contact SV En Cavant

Bezoekadres:
Jan van Egmondstraat 16, Purmerend
 
Telefoon: 06-48690978
 

Volg ons

            

 
© 2015 - 2022 SV En Cavant - Alle rechten voorbehouden. Ontwerp: PeterSwebsites