1 minuten leestijd (200 woorden)

Martijn haalt FIE-licentie in Rusland

Martijn reisde vorige week af richting het Olympisch Park in Sochi, Rusland waar 4 jaar geleden de Olympische Spelen werden georganiseerd.

Nu werd er het Europees Jeugd Kampioenschap georganiseerd voor cadetten & junioren. Martijn had het afgelopen seizoen al een aantal cadetten toernooien bezocht en was geselecteerd om examen te doen bij het EJK. Woensdag mocht Martijn laten zien dat hij de theorie beheerst en een aantal acties als scheidsrechter voor een televisiescherm beoordelen.
Bij de theorie werd er gevraagd over de videoscheidsrechter. Hier wist Martijn nog niet genoeg over en kreeg de kans om het artikel hierover nog even door te lezen. Daarnaast waren de video acties geen probleem. Uiteindelijk was ook het theoriegedeelte ook goed genoeg en mocht hij zaterdag praktijkexamen doen. Eerst een poule jureren samen met 2 andere scheidsrechters. Na de poule moesten een aantal scheidsrechters nog een eliminatie jureren waaronder Martijn. Het was meteen ook een spannende partij tussen de nummer 32 & 33.

Martijn deed het goed genoeg om uiteindelijk het verlossende woord te horen dat hij zijn FIE-licentie heeft gehaald. Dit houdt in dat hij internationaal inzetbaar is voor wereldbekerwedstrijden voor junioren & senioren.

Martijn is nu de 3e FIE-floret-scheidsrechter van Nederland. Gefeliciteerd met deze mooie licentie! 

Leo succesvol tijdens Ferrum Vetum in Arnhem
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
donderdag 22 april 2021

Meest gelezen

Contact SV En Cavant

Bezoekadres:
Jan van Egmondstraat 16, Purmerend
 
Telefoon: 06-48690978
 

Volg ons

            

 
© 2015 - 2021 SV En Cavant - Alle rechten voorbehouden. Ontwerp: PeterSwebsites