2 minuten leestijd (300 woorden)

Martijn in Denemarken & Leo in Venlo

Het was een internationaal weekendje afgelopen weekend. Martijn was als FIE-scheidsrechter actief in Kopenhagen tijdens Trekanten International en Leo mocht zijn opwachting maken tijdens het veteranen degentoernooi in Venlo bij het Vlaaientoernooi.

Martijn was naar Kopenhagen afgereisd om daar voor het eerst bij een FIE-toernooi als officiële FIE-scheidsrechter in actie te komen namens Nederland. Helaas was er iets fout gegaan bij het aanmelden en stond hij niet op de lijst. Er was uiteindelijk een scheidsrechtersprobleem in de andere categorieën waardoor hij alsnog ingezet kon worden.

Leo mocht zondag in actie komen bij het Vlaaientoernooi in Venlo. Eigenlijk is dat ook buitenland en dat maakte het eerste (bijna) buitenland toernooi voor Leo.

Hij begon de eerste partij slaperig en kwam 0-2 achter maar wist de partij om te draaien naar 4-2. Vervolgens wist de tegenstander weer terug te komen naar 4-4, maar Leo bleef koel en maakte het laatste punt. De eerste winstpartij was binnen. De poule was wel een sterke poule en er volgde een paar verliespartijen waar hij zeker wel tegenstand heeft kunnen bieden (3-5; 4-5; 2-5 & 0-5). Echt een grote stap weer vooruit t.ov. de vorige keren.

Na de voorronde mocht Leo het opnemen tegen de schermer waar hij in de poule van had gewonnen. De partij begon met wat materiaal problemen aan Leo zijn kant. Mentaal had hij daar toch wel wat problemen mee en kwam binnen no-time 0-4 achter. Bij veteranen wordt er natuurlijk tot 10 geschermd dus dat had wel impacht. Leo wist er uiteindelijk wel 6-10 van te maken (dus het 2e deel van de partij was 6-6), Een groot compliment voor Leo die pas sinds kort is gaan schermen en toch de verbeterpunten goed weet toe te passen. Op oude leeftijd leer je meestal wat langzamer maar Leo pakt het lekker snel op! Ga zo door!!

Start van het nieuwe seizoen in Zwolle
3 bekers bij het Randstadtoernooi in Alkmaar
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zaterdag 06 maart 2021

Meest gelezen

Contact SV En Cavant

Bezoekadres:
Jan van Egmondstraat 16, Purmerend
 
Telefoon: 06-48690978
 

Volg ons

            

 
© 2015 - 2021 SV En Cavant - Alle rechten voorbehouden. Ontwerp: PeterSwebsites