2 minuten leestijd (364 woorden)

Schermvereniging En Cavant & Roeivereniging De Where roeien met de floret

Een aantal jaar geleden is er tijdens de wintertrainingen in het Doplaantje een vriendschap ontstaan tussen Roeivereniging De Where & Schermvereniging En Cavant. Hans Ammerlaan & Martijn de Haas hebben zaterdag 31 augustus voor de 2e maal een uitwisseling geregeld tussen de twee verenigingen in Purmerend. De weergoden waren de schermers en roeiers goed gezind.

De schermers gingen het water op om te leren roeien. De roeiers zette voet op het vaste land om de strijd aan te gaan met de floret.

Vanuit beide kanten is dit zo positief ervaren dat dit hoogstwaarschijnlijk een jaarlijks terugkerende activiteit zal worden.

Martijn: 'Plezier hebben in het sporten vind ik heel belangrijk. Als je dat plezier beperkt tot je eigen muren, doe je de leerlingen te kort. Zo zoeken wij het contact met andere schermverenigingen om daar langs te gaan en zij bij ons. Schermen is natuurlijk de leukste sport die er is, maar om de leerlingen ook andere sporten te laten ervaren hebben we met de roeivereniging contact gezocht en is dit superleuke idee ontstaan. De leerlingen zijn zo enthousiast dat een enkeling zelfs kijkt of het mogelijk is om naast het schermen ook nog een dag in de week te gaan roeien. Hoe leuk is dat!'

Hans: 'Roeien is een fijne sport om vele spieren in je lichaam te trainen. Of het nu gaat om een toertocht of een wedstrijd je bent lekker bezig in de natuur. Mensen enthousiasmeren voor de roeisport is fantastisch om te doen evenals het lesgeven. Zeker als je bedenkt dat de twee sporten zo veel verschillen. De schermers waren van alle leeftijden van 10 tot 60 jaar. Instructeurs van de Where hebben de schermers in Wherry's gezet, veilige-brede- meer persoons boten en voor de nog sportievere was er een les in de skiff, een één-persoons snelle instabielere roeiboot. Zelfs de kleine schermertjes, onder de bezielende leiding van enkele jeugdige instructeurs, konden kennismaken met de jeugd-skiff. Het weer was prachtig zodat vele scherm/roeiers een duik in de Where namen. Na afronding van het roeien werden de Where-leden bekend gemaakt met de schermsport. Hele andere spieren en wat een concentratie is hierbij nodig. Na afloop wat water en een frisje en de middag smaakt naar meer. 

Geen schermlessen i.v.m. het Coronavirus
Randstadtoernooi in Amstelveen
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
donderdag 11 augustus 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://encavant.nl/

Meest gelezen

24 april 2018
1151 Hits
24 november 2018
1139 Hits

Contact SV En Cavant

Bezoekadres:
Jan van Egmondstraat 16, Purmerend
 
Telefoon: 06-48690978
 

Volg ons

            

 
© 2015 - 2022 SV En Cavant - Alle rechten voorbehouden. Ontwerp: PeterSwebsites