3 minuten leestijd (568 woorden)

Uitstapje naar Brugge

In het weekend van 5-7 oktober was een deel van de vereniging op stap naar Brugge waar Marco, Martijn, Leo & Rick mochten aantreden bij het degen equipe toernooi. Een vooral gezellig toernooi waar uiteraard ook voor de punten gestreden werd.

Vrijdagavond vertrokken de schermers inclusief de toeschouwers, Ingrid, Mireille, Monique, Nikki & Peter richting Jabbeke waar in het hotel verzameld werd. Eerst nog even een drankje in de lobby om vervolgens de nachtrust op te zoeken.

Na een goede nachtrust met goede bedden een lekker ontbijtje naar binnen te hebben gewerkt, was het tijd om naar de zaal te gaan.
27 teams hadden zich aangemeld met een groot verschil in kwaliteiten. Er werd eerst een poule geschermd, gevolgd door een eliminatie. Als de 1e eliminatie verloren werd, was er nog een 'linkerkant van het tableau' die ook werd uitgeschermd.

De heren begonnen tegen een Nederlands team en dit was gelijk een spannende partij. Na eerst een voorsprong te hebben gehad, kwamen ze op gelijke hoogte en was er een achterstand van 30-40 voor de laatste partij. Martijn wist de partij toch nog ontzettend spannend te maken maar helaas werd de wedstrijd verloren met 43-45.

 De 2e ontmoeting was tegen een Engels team en deze had redelijk hetzelfde wedstrijdverloop. Dit keer wist Marco een achterstand van 20-30 terug te brengen naar een stand van 29-35 en Leo tot 37-40. Helaas werd deze wedstrijd verloren met 41-45.

De 3e ontmoeting was tegen de uiteindelijke winnaar. Zo bleek ook de partij te verlopen. De wedstrijd was na de 2e ontmoeting eigenlijk al verloren en het doel was om de schade zoveel mogelijk te beperken. Rick wist met een mooie inhaalslag toch tot 22-45 te komen.

Een 22e plaats na de voorronde en daarmee was het doel minimaal deze klassering vast te houden.

De 1e eliminatie was tegen het als 11e geplaatste Engelse team. Zeker geen onmogelijke opgave maar vanaf het begin werd er steeds net aan verloren en daardoor ging deze wederom spannende wedstrijd verloren met 34-45.

Gelukkig werd er aan de linkerkant van het tableau geschermd, want dat bracht toch net even meer geluk.

De 1e ontmoeting die werd redelijk gemakkelijk gewonnen met 45-35 en werd er een beetje gas terug genomen, aangezien er nog meer ontmoetingen stonden te wachten.

Voor wedstrijd 6 was het een ontmoeting met het 4e team van de organiserende vereniging. Ook in deze partij werd hard gewerkt en gevochten en deze partij wisten alle heren hun steentje bij te dragen om de wedstrijd met 45-35 binnen te slepen.

Vermoeid aan het einde van de dag moest er nog minimaal 1 wedstrijd gespeeld worden. De energie was er bij de meesten al uit, alleen Martijn wist nog een aardige eindsprint (qua score en qua voetenwerk) te maken maar het was helaas niet voldoende. De wedstrijd ging helaas verloren met 37-45 met een mooie 19e plaats als eindresultaat.

Een absoluut goed resultaat gezien de geringe ervaring en de lange, conditionele uitputtingsslag.

Een mooi diner in één van de stadspoorten in Brugge was het vervolg van de leuke dag. In deze stadspoort traint de organiserende vereniging nog wekelijks en was echt heel erg mooi om te zien.

Na het eten direct naar het hotel, want de batterijtjes moesten weer opgeladen worden. De stad Brugge moest namelijk zondag nog bezocht worden voordat er naar NL gereden werd.

Een hele leuke ochtend & middag sloten het zeer geslaagde weekend af. Het volgende weekend is al gepland, Ter Apel van 9 – 11 november.

Martijn 3e in Nijmegen bij het Keizer Kareltoernoo...
2e Timberwolves Memorial 2018
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Al een account? Hier aanmelden
Gast
zondag 16 februari 2020

Meest gelezen

Contact SV En Cavant

Bezoekadres:
Jan van Egmondstraat 16, Purmerend
 
Telefoon: 06-48690978
 

Volg ons

            

 
© 2015 - 2020 SV En Cavant - Alle rechten voorbehouden. Ontwerp: PeterSwebsites